Skvalderkål

Aegopodium podagraria

Skvalderkål - en meget sund plante


Mange havefolk hader skvalderkål og synes at den er svært at bekæmpe. En simpel måde at gøre noget ved den, er at spise den væk :-)


Ja, og det bedste er, at skvalderkål ikke kun kan spises, den er også meget sundt og forbygger bl.a. gigt og artrose. I gammel tid er skvalderkål blevet brugt til behandling af netop disse to sygdomme. Derudover kan skvalderkål også hjælpe hvis din krop danner for meget urinsyre idet at skvalderkålens virkestoffer binder urinsyrekrystaller og hjælpen kroppen at skylle dem ud.

Flere videnskabelige undersøgelser har vist, at skvalderkålens aktive ingredienser kan være med til at sænke risikoen for kræft. 


Hvordan genkendes skvalderkål?

Kig efter 3-3-3, en trekantet stængel, tre bladgrupper pr. stængel og tre blade pr. bladgruppe. Så simpelt, ikke?


Skvalderkål indeholder bl.a.

  • Provitamin A
  • Kobber
  • Mangan
  • Kalcium
  • Magnesium
  • Vitamin C
  • Jern


Hvordan spises skvalderkål?


Jeg fortrækker den rå eller i salaten, så har den som alle grøntsager sine  aktive ingredienser i behold. Og smagen, den er lidt en blanding af gulerod og persille, synes jeg.